Hållbarhet

Ägaren, designer, tillverkaren och hållbarhetsutvecklaren är Henritte Timea Udvar med sin lilla grupp.

UHT som märke finns sedan 2014 och det är skyddad. Det finns alla typer av kläder men mest aftonklänningar och bröllopsklänningar. Hur kan då dessa plagg vara bra inom hållbarheten eftersom dessa klänningar bara brukar användas en gång? UHT arbetar upp ibland gamla men även nya material eller gamla klänningar som har hög kvalité.

”Jag återanvänder spets, pärlor, tyg eller andra delar som kan användas till något nytt. Det som alltid behövs är också att handla nya material. Så jag köper från olika leverantör i olika länder.” 

Det finns också möjlighet att hyra några olika typer av klänningar för speciella tillfällen.

UHT tillhandahåller olika tjänster i sin syateljé till sina kunder som t. ex. egen UHT design, några ändringar på kläder, sy efter beställningar, styling som betyder att vi går genom vad som redan finns i garderoben men vad är det som är fortfarande bra om design och kvalité, vad som passar fortfarande till kunden. Om det behövs lite ändringar på plagg så att blir mer modernt då gör UHT dessa arbetet eller hon kan erbjuda kunden en stylerådgivning.

Med medarbetare är det viktigt att de är utbildad och erfaren. Som vet vad som behövs för en bättre utveckling. För UHT är det viktigt att arbetare mår bra och trivs bra att jobba inom UHT Fashion House. ”Om jag tänker på arbetaren så är den mer än en arbetare. Hon eller han är en vän, vi jobbar för samma sak, för att göra en vänligare modemiljö och bli passionerad med textiler, mode och hållbarhet.”

”Hållbarheten innebär för mig det som handlar om kvalitet, hantverk, traditioner, vacker design, mänskliga rättigheter och välmående, kreativitet, möjligheter till pågående ambitioner och varaktighet.” – Udvar Henriette Timea

Om Mig

Hur kan man beskriva något som inte går att beskriva? En filosofi,en känsla, ett sätt att se något,en komposition eller ett harmoni av färger? Jag kan bara beskriva det på ett enkelt sätt: du måste få en känsla för det!

Kontakta