Fenntarthatóság és környezettudatosság

A tulajdonos, tervező, gyártó és fenntarthatósági fejlesztő Udvar Henritte Tímea a kis csoportjával.

Az UHT egy védett márka, mely 2014 óta létezik. Több fajta ruha telejsíti ki a márka skáláját, de leginkább estélyi és esküvői ruhák. Hogyan lehetnek ezek a ruhadarabok tartósak, hiszen ezek a ruhák sokszor csak egyszer használatosak? Az UHT néha régi de nem használt textíliákat vagy régi ruhákat dolgoz fel, amelyek jó minőségű anyagokból készültek.

„Újra hasznosítom a csipkéket, gyöngyöket, szövetet vagy más olyan részeit a ruhának, melyeket valami új létrehozásához tudok felhasználni. Ezen felül természetesen mindig szükség van, az új anyagok megvásárlására is, melyet szintén nagy gonddal teszek meg, oda figyelve a fenntarthatósági kritériumokra. Különböző országokban különböző beszállítóktól vásárolok, lehetőleg minősített textileket.”

Az UHT-nál van lehetőség bizonyos típusú ruhák bérlésére is különböző alkalmakra.

Az UHT varróstúdió különféle szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, ilyen pl. saját UHT dizájnja, alakítások/változtatások a ruhákon, rendelésre varrás, stylist munkálatok, öltözet összeállítások, illetve a gardróbban lapuló darabok vizsgálata: mi az, ami még jó lehet dizájnban és minőségében, ami még illik a megrendelő stílusához. Ha a ruhadarabokon néhány változtatásra van szükség annak érdekében, hogy divatosabbá váljanak, akkor ezeket az UHT elvégzi. Stílustanácsadást is kínál a vásárlónak.

Az alkalmazottaknál fontos, hogy képzettek és tapasztaltak legyenek, ami a jobb fejlődéshez szükséges. Az UHT számára fontos, hogy a dolgozók jól érezzék magukat és élvezzék az UHT Divatháznál való eggyüttműködést. „Ha a beosztottra gondolok, az több, mint egy munkás! Ő egy barát, ugyanazért dolgozunk, hogy barátságosabb divatkörnyezetet teremtsünk, és szenvedélyessé váljunk a textilek, a divat és a fenntarthatóság iránt.”

“A fenntarthatóság nagyon sokat jelent számomra, ahol a minőség, a kivitelezés, a hagyományok, a szép dizájn, az emberi jogok és a jólét, a kreativitás, az érvényesülés lehetőségeiről és a tartósságról van szó.” – Udvar Henriette Timea

Rólam

“Hogyan írhatnánk le a leírhatatlant? Egy filozófiát, egy érzést, egy látványt, egy kompozíciót vagy színharmóniát?! Egy módon tudnám csak: érezned kell! Ez az, amit csinálok.”

Kapcsolat