Fenntarthatóság és környezettudatosság

A tulajdonos, tervező, gyártó és fenntarthatósági fejlesztő Udvar Henritte Tímea a kis csoportjával.

Az UHT egy védett márka, mely 2014 óta létezik. Több fajta ruha telejsíti ki a márka skáláját, de leginkább estélyi és esküvői ruhák. Hogyan lehetnek ezek a ruhadarabok tartósak, hiszen ezek a ruhák sokszor csak egyszer használatosak? Az UHT néha régi de nem használt textíliákat vagy régi ruhákat dolgoz fel, amelyek jó minőségű anyagokból készültek.

„Újra hasznosítom a csipkéket, gyöngyöket, szövetet vagy más olyan részeit a ruhának, melyeket valami új létrehozásához tudok felhasználni. Ezen felül természetesen mindig szükség van, az új anyagok megvásárlására is, melyet szintén nagy gonddal teszek meg, oda figyelve a fenntarthatósági kritériumokra. Különböző országokban különböző beszállítóktól vásárolok, lehetőleg minősített textileket.”

Az UHT-nál van lehetőség bizonyos típusú ruhák bérlésére is különböző alkalmakra.

Az UHT varróstúdió különféle szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, ilyen pl. saját UHT dizájnja, alakítások/változtatások a ruhákon, rendelésre varrás, stylist munkálatok, öltözet összeállítások, illetve a gardróbban lapuló darabok vizsgálata: mi az, ami még jó lehet dizájnban és minőségében, ami még illik a megrendelő stílusához. Ha a ruhadarabokon néhány változtatásra van szükség annak érdekében, hogy divatosabbá váljanak, akkor ezeket az UHT elvégzi. Stílustanácsadást is kínál a vásárlónak.

„Mindig is az volt az álmom, hogy olyan divatházat nyissak, amely sokféle szolgáltatást kínál, és sok különböző vállalkozóval dolgozik együtt. Példaképem Coco Chanel, és szeretem, ahogy a ruháival, modelljeivel, munkásaival dolgozott, és ahogyan sikerült jó környezetet teremtenie, amikor bemutatta új kollekcióit. Ezért szeretném az ő munkáját tükrözni, és hasonló környezetet teremteni. Ehhez vissza kell térnem a múltba. Azt látom, hogy felgyorsult a világunk, és sokan a fast fashiont vásárolják, de több interjú után tudom, hogy van kereslet arra, ami korábban volt, de ma már kevesbé létezik. Jó néhányan vagyunk, akik slow fashiont akarnak jó minőségben.”

UHT

Az alkalmazottaknál fontos, hogy képzettek és tapasztaltak legyenek, ami a jobb fejlődéshez szükséges. Az UHT számára fontos, hogy a dolgozók jól érezzék magukat és élvezzék az UHT Divatháznál való eggyüttműködést. „Ha a beosztottra gondolok, az több, mint egy munkás! Ő egy barát, ugyanazért dolgozunk, hogy barátságosabb divatkörnyezetet teremtsünk, és szenvedélyessé váljunk a textilek, a divat és a fenntarthatóság iránt.”

“A fenntarthatóság nagyon sokat jelent számomra, ahol a minőség, a kivitelezés, a hagyományok, a szép dizájn, az emberi jogok és a jólét, a kreativitás, az érvényesülés lehetőségeiről és a tartósságról van szó.” – Udvar Henriette Timea

Rólam

“Hogyan írhatnánk le a leírhatatlant? Egy filozófiát, egy érzést, egy látványt, egy kompozíciót vagy színharmóniát?! Egy módon tudnám csak: érezned kell! Ez az, amit csinálok.”

Kapcsolat

  • SW 00 46 72 570 37 16
  • HU 00 36 70 940 45 28
  • Stora Torget 6, Ljungby, Svédország